Anouk Hoeppertz wil met sponsoractie afdeling kinderoncologie van UMCG bedanken

Delfzijl – GroningenDe eenentwintigjarige Anouk Hoeppertz uit Delfzijl is op Facebook een sponsoractie begonnen waarvan de opbrengsten zullen gaan naar de afdeling kinderoncologie van het UMCG in Groningen. Bij haar werd op veertienjarige leeftijd acute leukemie geconstateerd. Wat eerst leek op een onschuldig griepje, bleek uiteindelijk een ernstige levensbedreigende ziekte te zijn.

Acute leukemie
Wat volgde was een lange reeks van onderzoeken en behandelingen. De chemotherapie die ze moest ondergaan was zwaar. Toen op een gegeven moment bleek dat haar lever niet goed meer werkte ontstonden er diverse ernstige bijwerkingen zoals zware suikerziekte. Ze belandde uiteindelijk op de afdeling hartbewaking in die periode hing haar leven aan een zijden draad. Gelukkig vond men in het ziekenhuis uiteindelijk de juiste medicatie waardoor er, heel voorzichtig, een beetje vooruitgang in het genezingsproces ontstond. Maar heftig was het wel, Anouk moest uiteindelijk opnieuw leren lopen achter een rollator, en haar haren waren in die periode ook verdwenen zodat ze op een pruik was aangewezen.

Sponsoractie voor kinderoncologie UMCG
Na tien weken in het ziekenhuis te zijn opgenomen mocht ze thuis haar chemotherapie, via injectie en later in tabletvorm, vervolgen. Gedurende haar verblijf in het UMCG zijn Anouk en haar familie enorm goed opgevangen door het personeel van de kinderoncologie. Om uiting te geven aan haar dankbaarheid daarvoor is zij een sponsor actie begonnen op Facebook: Mijn acute leukemie: sponsoren gezocht. In oktober wil ze een groot feest geven in Boozers.

Het wordt een feest voor de sponsoren en genodigden. Sponsoren kunnen geld doneren of eventueel prijzen beschikbaar stellen voor de grote verloting die op het feest zal worden gehouden. Op de avond zelf kan ook nog gedoneerd worden. Van het geld zullen spullen voor de afdeling kinderoncologie van het UMCG aangeschaft worden zoals tv’s, tablets en speelgoed. De exacte datum van het feest zal Anouk via haar Facebookpagina kenbaar maken. Eventuele restgelden zullen worden overgemaakt aan de stichting Kika.

Met Anouk, die nu bij Lake Side in Delfzijl werkt, gaat het nu naar omstandigheden goed. Gelukkig houdt haar werkgever ook rekening met haar beperkingen die ze ten gevolge van de ziekte heeft zoals geheugen-en concentratieverlies. In oktober hoopt ze bij haar laatste controle moment leukemievrij verklaard te worden. Met het feest kan ze naast een gul gebaar ook mogelijk een afsluiting vinden voor een zware en oneerlijke ervaring in haar leven. Een ervaring die je elk kind zou willen besparen.

Anouk wil haar ouders heel erg bedanken voor de steun die ze krijgt bij het organiseren van dit feest en de hulp die ze krijgt bij het regelen van de sponsoren. Want zonder hun steun had ze het niet gekund.

Sponsor worden? Neem contact op met Anouk 

 

Back to top button