Akkerbouwers gedupeerd door diefstallen

Oudeschip/Uithuizermeeden Vier akkerbouwers in Oudeschip en Uithuizermeeden zijn gedupeerd door de diefstallen van jerrycans met daarin bestrijdingsmiddelen. Voor duizenden euro’s werd bij hen gestolen.

De afgelopen week werden de vier akkerbouwers bezocht door dieven. Uit de vaak niet afgesloten landbouwschuren werden de jerrycans gestolen. In totaal gaat het om zo’n 60 jerrycans. De schade loopt in de duizenden euro’s. De politie adviseert akkerbouwers om de bestrijdingsmiddelen op te slaan op een plek die goed kan worden afgesloten. Inmiddels is er aangifte gedaan door de gedupeerden. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in.
Belang melden verdachte situaties
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen of bedrijven naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Kijk op politie.nl voor een filmpje over het belang van het tijdig melden van een verdachte situatie.

 Back to top button