Agressieve man gebeten door politiehond bij aanhouding

Delfzijl – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Oude Schans een 32-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Daarbij werd de verdachte gebeten door een politiehond. Ook een leeftijdsgenoot, eveneens afkomstig uit Delfzijl, werd aangehouden. Dit alles na een mishandeling bij een horecagelegenheid.

Surveilleren agenten kregen een melding van een mishandeling bij een horecagelegenheid in Delfzijl. Door agenten werd daar een 32-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Een andere verdachte was weggelopen. De agenten kregen een goed signalement mee en keken dan ook uit naar hem. Op de Oude Schans liepen twee mannen, waarvan één aan het opgegeven signalement voldeed. De twee werden aangesproken en gevraagd om zich te legitimeren. Het duo weigerde iedere medewerking. De 32-jarige werd daarop aangehouden.

Hij sloeg daarop één van de agenten tegen zijn gezicht en trapte hem ook. De man sloeg vervolgens op de vlucht. Vanwege het gebruik van pepperspray kwam hij echter niet ver. Ondertussen was ook een agent met een politiehond gearriveerd. De 32-jarige bleef zich erg agressief gedragen. Uiteindelijk werd de politiehond ingezet. Daarbij werd de verdachte gebeten in zijn arm. De man werd aangehouden.

Hij bleek in het bezit te zijn van cocaïne. De 32-jarige werd door agenten eerst naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd zijn bijtwond behandeld. Vervolgens werd de man voor nader onderzoek ingesloten. De agent, die geslagen en geschopt werd, deed aangifteBack to top button