AG EMS breidt activiteiten uit in de Eemshaven

Eemshaven – Sinds afgelopen dinsdag heeft AG EMS op haar terminal in de Eemshaven,van waaruit zij de veerverbinding naar het eiland Borkum onderhoud, de beschikking over een drijvende steiger. Aan deze steiger, met een totale lengte van 150 meter, kunnen schepen liggen met een maximale diepgang van ca. 6 meter.

Een andere dochteronderneming van AG EMS, het bedrijf Ems Maritime Offshore GmbH, zal deze steiger in gebruik nemen voor met name offshore wind activiteiten in de Noordzee. De eerste schepen maakten dinsdagavond al dankbaar gebruik van de ligplaats-faciliteiten. Het schip Rhosneigr Bay van het bedrijf VBMS en de Sander 2 van CT Offshore hadden de primeur. Dit zijn  schepen die worden gebruik voor technische ondersteuning en om bemanningen heen en weer te varen naar de nieuw op te richten windparken.

Op de steiger zijn faciliteiten aanwezig om drinkwater aan boord te nemen en aansluitingen voor walstroom. AG EMS beschikt in de Eemshaven tevens nog over een stuk terrein van 3 ha. direct grenzend aan haar veerterminal. Toekomstig kan dit terrein verder ontwikkeld worden, al naar gelang de vraag vanuit de offshore wind projecten.Back to top button