Afhaalpunt bibliotheek in dorpshuis Roodeschool

RoodeschoolWethouder Harrie Sienot van de gemeente Eemsmond heeft woensdagmiddag eenafhaalpunt van de bibliotheek in het dorpshuis van Roodeschool geopend.

De gemeente Eemsmond heeft drie bibliotheken: Uithuizen, Uithuizermeeden en Warffum. Tot 1 januari 2015 reed een bibliobus in onder andere Roodeschool. Door bezuinigingen is de bibliobus gestopt.

De gemeente heeft samen met vertegenwoordigers van Steunstee Roodeschool, het Dorpshuis Roodeschool, de Dorpsbelangenvereniging, biblionet en CVS Simonidesschool een plan gemaakt om het afhaalpunt te realiseren.
Daarmee is dit afhaalpunt het tweede in de provincie Groningen.

Vrijwilligers
Wethouder Sienot is tevreden: “Ik ben trots op het feit dat we in Eemsmond drie bibliotheken hebben. Maar ik ben ook heel blij met dit afhaalpunt: zo heeft Eemsmond een extra leesvoorziening. En dat allemaal met en door vrijwilligers. Ik vind het geweldig en hoop dat het afhaalpunt lang in stand blijft.”

Het afhaalpunt is geopend op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur (de tijd van de bibliobus) en op donderdagmorgen van 11.00 – 12.00 uur tijdens de koffieochtend voor ouderen. Leden kunnen hun boeken bestellen via internet. De boeken kunnen vervolgens opgehaald worden bij het afhaalpunt. De vrijwilligers bieden hulp bij het bestellen van boeken of over het lenen van e-boeken. Ability brengt De boeken worden van Uithuizen naar Roodeschool gebracht en weer terug door Ability.

 Back to top button