19.7 C
Delfzijl
20 juni 2021 14:39
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 20 juni 2021 om 13.04 uur.

Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen

Vooral in het midden en noorden zijn wolkenvelden aanwezig, op steeds meer plaatsen zijn er perioden met zon. Plaatselijk kan een lichte bui ontstaan maar op de meeste plaatsen blijft het overdag droog. Later in de avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en kan er in het zuidoosten al een bui voorkomen, mogelijk met onweer. De maxima lopen uiteen van 20°C in het noordwesten tot 26°C plaatselijk in Limburg. De wind is matig en komt landinwaarts uit west tot zuidwest. Van het noordwesten uit wordt de wind in de loop van de middag noordelijk. In de avond wordt de wind noord tot noordoost en neemt deze in de kustgebieden toe naar vrij krachtig.

Komende nacht raakt het van het zuidoosten uit overal bewolkt en gaat het regenen. Soms kan het stevig doorregenen en in het uiterste oosten is ook onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C, in het zuidoosten rond 17°C. De wind is noordoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Maandag overdag is het bewolkt en regent het geruime tijd. Op de meeste plaatsen valt 20-40 mm regen, plaatselijk kan meer dan 50 mm vallen. Pas in de avond wordt het van het zuiden uit droger en klaart het hier en daar op. Overdag wordt het niet warmer dan ongeveer 15°C, in het uiterste zuidoosten ligt de temperatuur enkele graden hoger. De wind is noordoostelijk en matig boven land, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar noordwest en neemt iets af. (Bron: KNMI)


Actuele weergegevens uit Delfzijl

Tijd
Tijd:

14:35 uur

Temperatuur
Temperatuur:

19.2 °C

Luchtvochtigheid
Luchtvochtigheid:

83 %

Windsnelheid
Windsnelheid:

8 km/u

Luchtdruk
Luchtdruk:

1008 hPa

Windrichting
Windrichting:

WNW