6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 22:51

Activiteiten Uithuizen en Winsum in de Week van de alfabetisering

Uithuizen – Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen.

Samen werken aan geletterdheid
In de week van 9 t/m 15 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. In deze week komt MJD ook in actie tegen laaggeletterdheid en organiseert samen met de bibliotheken,  het Noorderpoortcollege, Werkplein Ability, Humanitas en Mensenwerk Het Hogeland diverse activiteiten ter bevordering van geletterdheid. Wat is er zoal te doen? Er zijn open lesdagen, Klik & Tik en Digisterker, er wordt een Taalpuzzeltocht georganiseerd, mensen kunnen door middel van de Taalmeter van Taal voor het leven ‘meten’ wat hun taalniveau is en er is een workshop voor Taalhuisvrijwilligers.

De opening van de Week van de Alfabetisering door wethouder E. Dijkhuis  is op maandag 9 september van 10.00 – 12.00 uur in de bibliotheek van Uithuizen. Kijk voor het hele programma op de site van de bibliotheek https://www.biblionetgroningen.nl/winsum.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten