fbpx
1.3 C
Delfzijl
5 december 2020 22:38

Activiteiten rond de dag van het Wad in Delfzijl

Delfzijl – Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli viert het Werelderfgoed Waddenzee een feestje: haar negenjarig bestaan. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Grand Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. Tijdens de Dag van het Wad worden om deze reden tal van activiteiten georganiseerd. Voor bezoekers is er op actief, cultureel, culinair, kunstzinnig en educatief gebied een rijk programma samengesteld, van Den Helder tot de Duitse Noordzeekust. 

In Delfzijl zijn er zaterdag 30 juni tussen 10 en 17 uur leuke Wad-activiteiten voor jong en oud rondom het Muzeeaquarium. Voor de kinderen worden om 11 en 13 uur leerzame waddenverhalen verteld door Groninger Landschap en is er een dolfijnenspringkussen.

Papa, mama en grootouders kunnen intussen rondneuzen op de Waddenmarkt. Een bezoekje aan het nieuwe MuzeeAquarium is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor geldt overigens de normale toegangsprijs.

Het doel van de Dag van het Wad is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

Meer informatie over het programma is te vinden via: www.dagvanhetwad.nl

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten