Actievoerders blokkeren NAM tankenpark in Farmsum

Farmsum – Een aantal actievoerders hebben dinsdagmorgen de inrit van het NAM tankenpark aan de Zeesluizen in Farmsum geblokkeerd. De actie is onder de vlag van ‘Groningers in Opstand’. Een tweetal actievoerders begonnen de actie en blokkeerden met een busje de inrit.

De politie kwam aan het eind van de morgen om de identiteit van de actievoerders te noteren, maar haalde ze niet van de inrit af. De actievoerders zijn van plan om de actie ook de rest van de middag door te zetten. Het vervoer van aardgascondensaat naar de locatie, wat met vrachtwagens gebeurd, is momenteel stil gelegd.

De actievoerders zijn boos op de NAM na de zware beving gistermiddag. Tevens willen ze de onderste steen boven omtrent een recent lek op het tankenpark. Op 9 augustus 2017 is er aardgascondensaat in het zeehavenkanaal van Delfzijl gelekt. Volgens de NAM is er circa 5 kubieke meter aardgascondensaat in het water terecht gekomen. Uit eigen onderzoek van de actie groep moet dit veel meer zijn. De actie groep wil eind deze week van de gemeente meer duidelijkheid over de hoeveelheid gelekt condensaat.

Update: De politie besloot later dat de actievoerders tot vijf uur vanmiddag mogen demonstreren. Tot die tijd blijven de vrachtwagens met aardgascondensaat bestemd voor de NAM op de parkeerplaats staan.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1438″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button