fbpx
10.4 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Acantus helpt bewoners Vennenflat met zoeken naar andere woonruimte

Acantus helpt bewoners Vennenflat met zoeken naar andere woonruimte

DelfzijlWooncorporatie Acantus organiseert voor de bewoners van de Vennenflat in Delfzijl een open huis in verschillende wooncomplexen. Op deze manier maken de bewoners kennis met de complexen van Acantus in Delfzijl.

Wens vanuit de bewoners
Acantus heeft de afgelopen periode alle bewoners van de Vennenflat persoonlijk bezocht. Daaruit bleek dat veel bewoners niet goed weten welke complexen Acantus in Delfzijl verhuurt en hoe deze  er van binnen uit zien. Veel bewoners hebben aangegeven graag  een kijkje te willen nemen in die complexen.

Open Huis voor bewoners Vennenflat
Vanaf april tot en met juni organiseert Acantus diverse open huizen voor de Vennenflat-bewoners. De volgende wooncomplexen staan in de planning: de Oude Schans, De Helling, De Wending, Oldenij, Havenstraat en Waterpoortje. Op 1 april vindt een open huis plaats in het appartementencomplex Wilhelminaheem, maar daarvoor zijn zowel de bewoners van de Vennenflat als ook andere belangstellenden van harte uitgenodigd.

Achtergrond Vennenflat
De woningen aan de Vennen worden in 2019 gesloopt. De gemeente heeft de onderlaag met winkels aangekocht om de gewenste verplaatsing van winkels naar het nieuw te realiseren compacte en gezellige kernwinkelgebied te stimuleren en actief te ondersteunen. Vanaf 1 maart 2015 hebben bewoners van de Vennenflat voorrang bij de toewijzing van een woning van Acantus. Ook hebben zij vanaf dan recht op een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten.