Koningsspelen in Appingedam Delfzijl en Loppersum

Appingedam- Delfzijl – LoppersumHet begint een traditie de worden de Koningspelen. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen.

Wethouder Kloosterhof heeft vrijdagochtend in Appingedam het startsein gegeven voor de gezamenlijke Koningsspelen. Na een feestelijk ontbijt op de eigen school verzamelden alle onderbouwkinderen uit Appingedam op het Burg. Welleman Sportpark waar zij allerlei leuke en uitdagende sport- spelactiviteiten aangeboden kregen. In Loppersum werden op diverse locaties activiteiten georganiseerd op het schoolplein van CBS de Roemte in de Boshal en op het sportpark waren namen de kinderen deel aan diverse sport en spel elementen.

Het koningspaar bracht vrijdagochtend een bezoek aan KBS Sterre der Zee waar ze het startsein gaven voor de Koningsspelen. Om half negen werd het paar opgewacht door alle kinderen op het plein waarna zij het startsein gaven voor het koningsontbijt in de gemeenschapsruimte van de school. Daarna hebben we afscheid genomen van dit bijzondere bezoek.

Na de landelijke aftrap, een dansje op het schoolplein, zijn de verschillende spelletjes gestart. Voor de jongere kinderen was er o.a. koekhappen, blikgooien, kegelen en een springkussen. De oudere kinderen hebben in een estafette vorm blokken gestapeld en danslessen gehad. Voor iedereen was er na afloop een schaal vol fruit.

Bij Obs ’t zigt in Delfzijl stond een grote stormbaan waar de jong en oud zich op kon uitleven. Op het gbs het Baken in Delfzijl werd een levend ganzen bord gespeeld. Na afloop kreeg iedereen een ijsje en werd voor de ouders nog even gedanst het koningsdaglied.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”150″]


Back to top button