2e Nieuwe PlusBus voor uitstapjes ouderen

Appingedam – Autobedrijf Dallinga heeft afgelopen donderdag wederom een gloednieuwe PlusBus afgeleverd bij ASWA-Welzijn. De personenbus werd in aanwezigheid van Frederik Benes, penningmeester van ASWA-Welzijn, overgedragen aan Chienus Lamain en Harke Abel, twee chauffeurs van de PlusBus.  

Na ruim 10 jaar moest ook de tweede bus worden vervangen zodat ouderen comfortabel en veilig op reis kunnen. De bus wordt gefinancierd vanuit deelnemersbijdragen, fondsen, subsidies en overige inkomsten.

De PlusBus is een voorziening voor ouderen en wordt volledig uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers zijn zeer gedreven en super enthousiast. Ze komen uit de vijf gemeenten van waaruit de ouderen worden opgehaald en weer thuisgebracht.

De vrijwilligers zijn ook zeer tevreden over deze nieuwe bus. Zij weten door hun jarenlange ervaring inmiddels waar een bus aan moet voldoen. In de bus zijn meerdere handgrepen en comfortabel stoelen aanwezig evenals een elektrische schuifbare in- en uitstap.

De deelnemers zijn zeer enthousiast over de uitstapjes van PlusBus. De PlusBus zorgt er mede voor dat de ouderen langer zelfredzaam zijn, hun sociale contacten kunnen uitbreiden en nieuwe ervaringen op kunnen doen waaraan ze enorm veel plezier beleven.

Voor meer informatie over de PlusBus kunt u bellen naar 0596 62 67 92 of kom langs bij het Servicepunt in het ASWA-gebouw. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur 12.00 uur.

Back to top button