187 medewerkers van aluminiumproducent Aldel krijgen ontslag aangezegd

Farmsum – Bij aluminiumproducent Aldel in Delfzijl zijn als gevolg van het stilleggen van de productie door de torenhoge energieprijzen deze week 187 ontslagen gevallen. Een klein groepje van rond de vijftien medewerkers blijft in dienst om de fabriek voor te bereiden op een mogelijk doorstart als de situatie rond de energieprijzen veranderd.

Het bedrijf heeft afgelopen week een collectieve ontslagaanvraag gedaan bij uitkeringsinstantie UWV, er zijn bij 187 mensen vaststellingsovereenkomsten op de deurmat gevallen. Afhankelijk van het aantal arbeidsjaren geldt een opzegtermijn van één of twee maanden.

Geen faillissement
De aluminiumproducent is niet failliet, maar door dat de energie-intensieve industrie onvoldoende steun krijgt ziet het bedrijf zich genoodzaakt alle werkzaamheden te staken.

De medewerkers van het bedrijf legden eerder deze maand het werk neer om bij investeerder Glencore een goed sociaal plan af te dwingen als er ontslagen zouden vallen. Hierover werd vorige week een akkoord bereikt.

Toekomst
Het is nog onduidelijk hoe de toekomst voor de aluminiumproducent in Delfzijl er uit ziet, het is niet de eerste keer dat het bedrijf haar deuren moet sluiten vanwege te hoge energiekosten.

Back to top button