13e Proostmeerloop Wagenborgen langs opgedroogd meer

Wagenborgen – De 13e Proostmeerloop, een wegwedstrijd van 10 km over twee ronden, zal op zaterdag 5 september plaatsvinden in het gezellige dorp Wagenborgen. Het loopevenement is ook erg geschikt voor recreanten, die hun niveau voor de estafette van de RUN Winschoten willen testen. Bovendien is er een jeugdloop. De hardlopers kunnen onderweg genieten van dans en muziek. Deelnemers met kinderen kunnen tijdens de loop hun kind gratis onderbrengen in het Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang “de Vrijbuiter”.

Kinderopvang
Deelnemers met kinderen kunnen hun zoon-dochter onderbrengen bij Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang “de Vrijbuiter”. De kinderen vanaf 0 jaar, kunnen o.l.v. professioneel personeel veilig spelen. De “Vrijbuiter” staat bij de ingang naar de sporthal, waar de inschrijving e.d. is en is bovendien 150 meter verwijderd van de start en finish. Op de website www.proostmeerloop.nl is van te voren aanmelden verplicht. Op vertoon van uw startnummer kunt U uw kind brengen en halen. Dit alles geeft een veilig gevoel voor hardlopende ouders.

Snel parcours
Het parcours van de Proostmeerloop, is een vlotte route naar een goede prestatie en snelle tijden. De deelnemers lopen op mooie, ruime verharde (fiets)paden/wegen in een prachtige omgeving rondom het idyllisch gelegen Proostmeer in Wagenborgen. Bijzonder is te zien dat het meer momenteel droog staat i.v.m. het reinigen. Het parcoursrecord bij de dames staat op naam van Jessica Oosterloo in 36:06 ( 2013 )en bij de mannen door Ben Stellingwerf in een tijd van 32:26 ( 2012 ). Voor het verbeteren van het parcoursrecord stelt de organisatie een leuk geldbedrag beschikbaar. Ook verwacht de organisatie rond de vierhonderd deelnemers, waaronder enkele bekende toplopers uit het noorden van ons land.

Mooie sfeervolle dorpsloop, goede test, massage
De Proostmeerloop is een leuke wegwedstrijd in het gezellige dorp Wagenborgen. De deelnemers kunnen kiezen uit één ronde of twee rondes van 5 km. Het parcours is verhard en gaat door het gezellige dorp, waar enkele bands, “In Bloom” en de “Pax Jazz band”, de hardlopers zullen gaan begeleiden. Bij de Kidsrun zullen de kinderen, verdeeld in 4 categorieën, voor hun start een warming-up krijgen, deze wordt verzorgd door dansgroep “Like This”. Veel deelnemers van de vorige edities gingen, in deze mooie Proostmeerloop, hun niveau testen voor de 10×10 estafette van de Run Winschoten, die een week later zal worden gehouden. Bovendien biedt de organisatie na afloop een gratis massage aan. Kortom er zijn goede redenen om zaterdag 5 september naar Wagenborgen te komen: kinderopvang, goede laatste voorbereiding en test voor de RUN Winschoten, leuke sfeer, drinkposten, gratis massage na afloop, optredens met muziek en dans, jeugdlopen, prachtige omgeving, verhard parcours.

Goede doel
Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie ook weer een goed doel gekoppeld aan de loop en dat is dit jaar: “Diabetes Fonds”. Hoofddoel van de organisatie: Voorlichting, onderzoek, vooral “diabetes aanpakken”. Meer informatie zie: http://www.proostmeerloop.nlBack to top button